Kenneln

Hösten 2018 ansökte jag (Pernilla ) om kennelnamn.

Redan 2004 fick jag och Henrik upp ögonen för rasen bernersennen, det skulle dock dröja till maj 2005 då Akira 8,5 månader gammal kom in i våra liv, och vi var fast!

AP RLD N RLD F SEVCH Runezzaz Akira Queen ”Akira”

I december 2005 flyttade Sweety in hos oss med fodervärdsavtal, en raket som var allt annat än tråkig! Där Sweety var, där hände det saker.
Några år senare fick hon sin kull valpar på Eklövens kennel, jag är oerhört tacksam att jag fick vara med i allt från planering på hane till parningar samt valpningen. Något som var så häftigt!

SEVCH Engels Von Bernerfreude ”Sweety”

2010 efter att Sweety hastigt gick bort i sviterna av en sluten livmodersinfektion (blodförgiftning) beslutade vi oss för att åka utomlands i jakt på våran nästa Berner.
Vi åkte runt till olika kennlar i Belgien, Holland och Tyskland. Vi är evigt tacksamma för kennlarna som tog sig tid att ha oss på besök. På kennel Rijkenspark i Dalfsen träffade vi en helt underbar tik vid namn Lulu. Det var Filous mamma. Senare den sommaren hörde Karla av sig och sa att ja, det finns en tik till er om ni är intresserade. Och visst var vi det!
I Oktober 2018 åkte Henrik till holland för att hämta hem henne, efter att jag månaden innan varit nere för att tillsammans välja ut våran Filou.

Med Filou hade jag tänkt börja min avel och gick redan 2010 skk’s uppfödarutbilning, men av olika anledningar lämpar sig inte Filou till avel, och vid 5års ålder beslutade vi oss för att kastrera henne. Men jisses så mkt roligheter vi har varit igenom, bland annat en kvalificering till Cruft som även resulterade i en resa till England.

Strax efter våran resa till Cruft’s 2016 med Filou somnade våran Akira in, efter att några veckor tidigare fått lymform. Man kan säga vad man vill om cancer och Berner, men Akira var väldigt sällan sjuk under sina 11,5år och hon sprang i skogen till sista veckan i sitt liv.

Akiras bortgång tog mig hårt, och det var svårt att hitta en hund som i mina ögon ens kunde mäta sig med henne, och självklart skall man aldrig jämföra.

2017 frågade Anita på Bernerbrukets kennel om jag inte skulle komma och titta på hennes valpar. Sagt och gjort, ett besök med lite valpsniffning går ju alltid hem. Några veckor senare fanns raketen Lanza i våra liv. ( I Lanzas stamtavla får jag dessutom tillbaks både Sweety och Akiras linjer, så med Sweetys fart och energi, och Akiras klokhet så har jag en härlig, trygg, fartfylld och kärleksfull Lanza.)

SEVCH Bernerbrukets Lanza ”Lanza”

Hösten 2019 flyttade Tickan in, hon var den där hunden jag bara var tvungen att ha!
Hon är brötig, högljud och lite av en tickande bomb! Underbart rolig hund o inget är lugnt i hennes närhet. Inte helt olik sin mor och mormor som även de är fantastiska hundar.

Bernerbrukets Ticka våren 2021

När våran B kull föddes vintern 2023 var jag inte helt hundra på att behålla en valp hemma.. men nu har 8 veckor passerat, o den söta lilla valpen Beyla bor kvar hos sin mamma, och är ett oskrivet blad. Ska bli kul o se vad det blir av henne i framtiden.

April 2023 You’re Awesome Beyla med mamma Bernerbrukets Lanza

Hösten 2018 skickades kennelnamns ansökan in till Skk och FCI, så nu får vi se vad framtiden har att erbjuda.

Mitt mål med avel är att främja rasen. Att ha en sund och balanserad hund är viktigt, den skall inte bara se ut som en Berner, den skall betee sig på ett lämpligt sätt och förhoppningsvis hålla i många långa år. Jag hoppas kunna göra detta tillsammans med Lanza som start.
Tillsammans kan vi lära varandra saker och utvecklas, förhoppningsvis till det bättre.

Kenneln ligger i Onsala, strax söder om Göteborg, Här har vi skogar och ängar i närheten där hundarna kan springa och röra sig naturligt.
I familjen bor jag, Pernilla Svedjeby, hundtok, som älskar långa skogsrundor, Fota samt träna och aktivera mina hundar på olika sätt.
Henrik Olsson har ett stort data intresse, men är även mångsysslare och pysslar gärna med snickeriet i garaget.

Vid frågor eller nyfikenhet får ni gärna höra av er.
Pernilla Svedjeby
Nybyggarvägen 9
Onsala 

Pernilla.svedjeby@gmail.com

070 414 47 29